Privatpersoner – ljuddämpning och akustikhjälp

Vill du också slippa oljud hemma?

Vad ska jag göra för att slippa ljuden från grannen? Hur kan jag få bättre ljudisolering mellan rummen i hemmet? Och hur ska jag få bättre akustik i vardagsrummet och köket? Det är många som har problem med ljud och bristfällig akustik, både personer som bor i hus och lägenhet.

Silentdecor har stor erfarenhet och många produkter för hem och hus. Med våra beprövade svensktillverkade ljudabsorbenter kan du få ett trevligare och mer avkopplande hem. Ta chansen och bli av med de ljud som stör dig.

Storsäljare för privatpersoner

Äldre hus och nybyggnation

Många äldre hus har tunna fönster och väggar som inte står emot ljud särskilt bra. Med akustikplattor och andra ljudabsorbenter kan många ljudproblem lösas.

Bristfällig akustik är även vanligt vid nybyggnation. Under senare år har det byggts mycket och oftast ska byggprocessen gå snabbt. Tyvärr är en baksida att det slarvas med akustik och ljudabsorption. Ett vackert funktionellt hus står klart men efter inflyttning gör sig verkligheten påmind: dålig akustik och störande ljud från grannen blir en tråkig del av vardagen.

Unik design som förhöjer inredningen

Silentdecors produkter är snygga i sig själva, vilket inte är så konstigt eftersom vi började som ett designföretag. Än idag är produktdesign en central del av vad vi gör. Du kan också få en unik ljudabsorbent med önskat motiv. Detta gör du enkelt genom att förse oss med ett önskat foto. Sedan trycker vi med vattenbaserat bläck under en miljövänlig process

En mångfald ljudabsorbenter

Det finns effektiva åtgärder att ta till för att stänga ute oönskade ljud. Silentdecor erbjuder många produkter som passar villor, radhus och lägenheter, till exempel:

 • Akustikplattor för vägg och tak
 • Ljudskärm
 • Akustiktavla
 • Akustiklampa
 • Filtmatta
 • Silent socks
 • Vilka produkter ska du välja till hemmet?

  Att välja produkter kan vara svårt, särskilt om du inte har stor erfarenhet av akustik. När ljuden kommer från grannen intill behövs andra åtgärder än när ljuden kommer från grannen ovanför. Ring oss på Silentdecor för vägledning. Du kan också använda vår kostnadsfria tjänst Akustikhjälpen. Du fotograferar ditt hem och mejlar bilderna till oss tillsammans med en beskrivning av problematiken. Därefter får du vår bedömning med förslag på åtgärder.

  Behovet av ljuddämpning är enormt

  Hög musik från grannen i lägenheten intill, eller dunsar det när barnen springer på våningen ovanför? Du är inte ensam om att uppleva ljudproblem av detta slag. Många hus är bristfälligt byggda vilket gör att även vardagliga aktiviteter kan bli störande för grannarna. Med rätt ljudisolering och ljuddämpning kommer du ifrån problemen och får ett skönare vardagsliv.